.

Orientul Mijlociu

      Orientul Mijlociu este o subregiune a Asiei, însă unii geografi susțin că este o parte a Africii. Cele patru culturi principale din Orientul Mijlociu sunt cea evreiască, cea persană, cea arabă și cea turcă.

      Termenul Orientul Mijlociu definește o zonă generală, deci nu există granițe precise. Majoritatea geografilor consideră că acesta include Arabia Saudită, Armenia, Azerbaijan, Bahrainul, Egiptul, Emiratele Arabe Unite, Georgia, Iranul, Turcia, Irakul, Israelul, Iordania, Kuweitul, Libanul, Omanul, Qatarul, Siria, Yemenul și teritoriile palestiniene. Țările din Magreb (Algeria, Libia, Maroc și Tunisia) au legături strânse cu Orientul Mijlociu, datorită asocierii lor culturale și istorice

     Situat la intersectia dintre Europa, Asia si Africa, Orientul Mijlociu are o istorie milenara, fiind leaganul unora dintre cele mai vechi si mai avansate civilizatii din lume si locul de origine al celor trei mari religii - crestinismul, islamismul si iudaismul.

Pentru mai multe oferte tip CHARTER, CROAZIERE sau CIRCUITE în aceste destinații vă rugăm solicitați Ofertă personalizată!

 

35px

Cazare Orientul Mijlociu

La cerere putem asigura transport avion și orice alte servicii turistice aferente acestor destinații

30px
30px